Tales of Hoffmann (J.Offenbach)

In 1951 maakten regisseurs Michael Powell en Emeric Pressburger een heel bijzondere filmversie van Offenbachs opera Les Contes d’Hoffmann.

In Eye in Amsterdam is een gerstaureerde versie van deze baanbrekende opera- en balletfilm te zien, als onderdeel van een geheel aan Powell en Pressburger gewijd festival: The creative worlds of Michael Powell and Emeric Pressburger, dat loopt tm 9 oktober.

Met acteurs  Robert Rounseville, Moira Shearer, Robert Helpmann, Léonide Massine Pamela Brown, Ludmilla Tchérina en Ann Ayars.

Alleen Robert Rounseville en Ann Ayars zongen hun eigen rollen, de andere rollen werden ingezongen door Dorothy Bond, Margherita Grandi, Monica Sinclair en Bruce Dargavel.

Sir Thomas Beecham dirigeerde het  Royal Philharmonic Orchestra.

De opera werd in een nieuwe Engelse versie uitgevoerd.

Powell en Pressburger vierden grote successen met films als The Red Shoes (1948), Black Narcissus (1947) en A Matter of Life and Death (1946). Eye presenteert het eerste grote overzichtsprogramma van het werk van Powell & Pressburger in Nederland.

Het retrospectief omvat vijftien films, waaronder zelden vertoond vroeg en laat werk van Michael Powell. Eerbetoon aan een invloedrijk Europees filmduo, dat ook hedendaagse makers blijkt te inspireren.

22 september in Eye Amsterdam, aanvang 13.15 uur met inleiding en op 25 september, zonder inleiding, om 18.45 uur

 

 

Datum

sep 22 2024

Tijd

13:15 - 15:40

Locatie

Eye
IJpromenade 1, 1031 KT Amsterdam, Nederland
Categorie

Organisator

Eye
DELEN

Tales of Hoffmann (J.Offenbach)