BinnenkortFeaturedRedactioneel

Sumi Jo terug in het Concertgebouw

Stersopraan Sumi Jo keert terug naar het Concertgebouw. Samen met het Koreaans Nationaal Symfonieorkest onder leiding van artistiek directeur David Reiland zingt ze drie grote belcanto scenes, uit Norma, I Puritani en La fille du regiment.

Sumi Jo, Foto:@ Yi-Young Ha

Sopraan Sumi Jo trad verschillende malen in het Concertgebouw op. Zo zong zij de rol van Ophelia in Hamlet van Thomas, op 14 februari 1998, tijdens de ZaterdagMatinee, de titelrol in Lakmé, eveneens in de ZaterdagMatinee en was de ster op een gala voor het Nederlands AIDS Fonds. Ze nam verschillende Cd’s op met Nederlandse orkesten en was te gast in alle grote operahuizen en concertzalen van de wereld.

Het Koreaans Nationaal Symfonieorkest maakt een historisch debuut in Amsterdam in het Concertgebouw. Dit concert markeert niet alleen het debuut van het orkest in Amsterdam, maar is ook een culturele viering van de Koreaanse nationale stichtingsdag op 3 oktober. Het is een vrije dag in Zuid-Korea waarbij men veelal op familiebezoek gaat en de dag wordt afgesloten met een groots vuurwerk. Het evenement in Amsterdam zal de festiviteiten weerspiegelen door middel van muziek en het samenbrengen van mensen uit verschillende culturen in het Concertgebouw.

Het Koreaans Symfonieorkest met chef dirigent Daniel Reiland.Foto: ©KSO

Behalve de opera aria´s door Sumi Jo, voert het orkest weken uit van Mozart, Tsjaikovski en prachtige Vierde Symfonie van Robert Schumann.

Speciaal voor bezoekers van onze website is er een korting. Eersterangs kaarten voor €25,- Boeken op de website van het Concertgebouw, onder vermelding van de kortingscode KN241001PL

1 oktober, Grote Zaal Concertgebouw Amsterdam, aanvang 20.15 uur

Verder lezen, kijken en luisteren

In 2016 zag Lennaert van Anken een voorstelling van Manon Lescaut van Auber, met Sumi Jo in de titlerol.

Al in 2010 maakte Jordi Kooiman een youtube portret van Sumi Jo.

In 2023 gaf Sumi Jo een concert waarin zo “Qui la voce sua soave… Vien diletto”uit Bellini’s  I Puritani. 

 

Vorig artikel

Operafilms van Michael Powell in EYE

Volgend artikel

Dit is het meest recente artikel.

De auteur

Bo van der Meulen

Bo van der Meulen