FeaturedHeadlineNieuwsRedactioneel

World Opera Day 2024

World Opera Day wordt vandaag, 25 Oktober, gevierd op de geboortedag van Georges Bizet en Johann Strauss II, twee componisten van enkele van de meest beroemde opera’s en operettes ter wereld*. De Dag is in 2019 opgericht door de OPERA America, Ópera Latinoámerica en Opera Europa, drie belangenverenigingen.

Tijdens Wereld Operadag is het de bedoeling dat iedereen meer in aanraking komt met deze cultuurvorm, iets wat voor onze lezers niet echt nodig is natuurlijk. De Dag is ook bedoeld om ‘de positieve impact en waarde van opera’ te laten zien.Op de website Benevuti, oftewel Welkom bij de opera is meer te vinden. World Opera Day  is vooral te volgen op sociale media: Facebook, Instagram and Twitter en er is een speciale #WorldOperaDay.

In Nederland is het aanbod wat beperkt.

Opera Zuid doet de deuren open van Studio Malpertuis, waar normaal gesproken ook gerepeteerd wordt.

Om 15:00 uur in Studio Malpertuis kan je genieten van een optreden van Buurt Opera Malpertuis, samen met The Diamond Baritones – bekend van hun optreden in Holland’s Got Talent waarmee ze de ‘Golden Buzzer’ verdienden!

Wereld Opera dag bij Opera zuid. Foto: © Bjorn Frins

25 oktober is óók de Dag van de vlaai, Bakkerij Peter Lemmens trakteert ons deze dag op een lekker stökske vlaoj begeleid door prachtige zang van sopraan Bibi Ortjens.

vrijdag 25 oktober, 15:00 uur
Studio Malpertuis, Malpertuisplein 60 Maastricht
Gratis toegang

Videos

De Nederlandse Reisopera heeft een speciale video gemaakt van Piratenkoningin, de voorstelling die nog loopt tot en met 6 november. Klik hier voor de video die op de Facebook en andere sociale media te zien is.

Ook De Nationale Opera maakte een video; ‘Een dagje in het leven van een zanger’.  Mezzosopraan Martina Myskohlid bereidt zich voor op een opera competitie. Samen met de artistieke leider van de Opera Studio Rosemary Joshua en barok dirigent  Christian Curnyn, duikt Martina in alles wat er bij komt kijken en nodig is om een professionele operazangeres te worden.

Screenshot uit de video World Opera Day: A peak into the life of a professional opera singer | Dutch National Opera

World Opera Day is vooral te volgen op sociale media: Facebook, Instagram and Twitter en er is een speciale #WorldOperaDay.

Verder kijken

*De componisten

Fragment uit Carmen van George Bizet

Fragment uit Die Fledermaus van Johann StraussII

Vorig artikel

Acteur/danser Wimper Diepering overleden

Volgend artikel

Dit is het meest recente artikel.

De auteur

Redactie

Redactie